BCE mentine dobanda la nivelul minim record de 1%

Postat la 02 iulie 2009 9 afişări

Banca Centrala Europeana a mentinut rata dobanzii cheie la nivelul minim de 1%, iar piata se asteapta ca aceasta valoare sa ramana constanta cel mult pana anul viitor pentru a ajuta la redresarea economiei, potrivit Reuters.

Institutia financiara internationala a inceput sa reeduca dobanda in octombrie 2008, de la 4,25%, imediat dupa ce problemele economice au inceput sa apara.

BCE este de parere insa ca acest nivel record al dobanzii ar putea ajuta la revenirea economiei.

Potrivit declaratiei presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet,atat riscul producerii unei deflatii cat si cel al cresterii inflatiei peste estimari este scazut .

"Anticipam ca actualul episod de inflatie extrem de scazuta sau negativa va fi de scurta durata, iar stabilitatea preturilor se va mentine pe termen mediu", a sustinut Trichet. El a estimat de asemenea ca recesiunea din zona euro se va redresa in cursul anului viitor. In urma declaratiei presedintelui BEC, moneda euro s-a depreciat fata de moneda americana, fiind cotata in scadere cu 0,9%, la 1,4025 dolari pe unitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
macroeconomie,
ue,
dobanda
/actualitate/afaceri/bce-mentine-dobanda-la-nivelul-minim-record-de-1-4612857
4612857
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.