AFP: Reteaua feroviara din Romania, intr-o stare catastrofala din cauza dezinteresului autoritatilor

Postat la 18 iulie 2010 13 afişări

Caile ferate romane sunt intr-o stare catastrofala, la 20 de ani de la caderea comunismului, fiind victimele dezinteresului guvernantilor din toate partidele, dupa ce odinioara Romania dispunea de cea mai extinsa retea feroviara din Europa, apreciaza expertii, citati de AFP.

In timp ce UE se reorienteaza catre reteaua feroviara pentru a proteja mediul, Romania, membru al Uniunii din 2007, actioneaza tocmai invers, comenteaza agentia franceza.

Intre 1990, anul revenirii la un sistem democratic, si 2009, numarul celor care calatoresc cu trenul s-a micsorat de sase ori, ajungand de la 407,9 milioane la 70,3 milioane, potrivit Oficiului de statistica. Iar degringolada continua. "Traficul ar putea scadea cu 10 la suta in 2010", a declarat pentru AFP directorul departamentului de calatori al companiei feroviare nationale CFR, Liviu Pescarasu. Numarul masinilor s-a triplat in 20 de ani, trecand de la 1,3 la patru milioane, romanii indreptandu-se catre un "lux" rar in perioada comunista.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
CFR,
calatori,
trenuri,
trafic,
evolutie
/actualitate/afaceri/afp-reteaua-feroviara-din-romania-intr-o-stare-catastrofala-din-cauza-dezinteresului-autoritatilor-6598957
6598957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.