Adrian Sârbu: Suntem winneri. În doi ani, Aleph News a cucerit sute de mii de smarţi. RCS RDS ne vrea loseri şi ne împiedică să ajungem în reţeaua lor, 75% din piaţă, la nouă din zece spectatori care văd Digi 24 şi alte canale de News. Vom câştiga acest război pe care Digi îl poartă insidios împotriva noastră, a Legii audiovizualului şi a Constituţiei

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 02 septembrie 2022 74 afişări

La aniversarea de doi ani de existenţă a Aleph News, primul canal de social television din seria Aleph, Adrian Sârbu a vorbit la STIU despre realizările din cei doi ani, dar şi de obstacolele cu care Aleph News s-a confruntat.

Cum vă simţiţi după doi ani de Aleph News? Winner sau Loser?

"Acum, că ne-am simţit aripile, cu siguranţă nu putem afirma decât că suntem "winneri". Suntem winneri pentru că fiecare român este cucerit unul câte unul şi din spectatori, unii dintre ei devin contributori. Din calitatea de contributori unii dintre ei devin şi creatori alături de noi.

Nucleul nostru este de 500.000 de români pe care ne-am propus să îi cucerim. Să îi cucerim prin atractivitatea proiectului nostru care astăzi este la 10% din dezvoltare: suntem porniţi cu news şi business şi cu smart într-o fază intermediară", a spus Adrian Sârbu.

Mergem într-un ritm prea lent?

"Da, răspunsul este da, asta e realitatea. De ce? Pentru că noi ( n.r Aleph) suntem într-un război (cu RCS RDS deţinător a 75% din distribuţia de cablu). Războiul acesta nu se vede, dar există din prima zi în care am apărut. Suntem în războiul dintre winneri şi loseri. Prin „loseri” evident că înţelegem mediocrii/ ratangii. Din nefericire, societatea noastră e o societate în care loserii sunt la putere. Aceşti deţinători ai puterii fac un lucru foarte simplu: ne obstrucţionează. Noi astăzi ajungem la unu din zece spectatori din cablu. De ce? Pentru că cel mai mare operator de cablu (RCS RDS­), monopolist şi abuziv, ne împiedică să fim în grupul de canale tematice, unde sunt toate celelalte în poziţiile 10-20 de pe telecomandă. Luptăm de doi ani să ne obţinem un drept ce este constituţional şi legiferat de nenumărate ori. Ultima legiferare - o nouă lege a audiovizualului promulgată de preşedintele Iohannis acum două luni de zile - spune clar că noi trebuie să fim în grupul tematic. Lucru care ne-ar îndreptăţi să ajungem la fel ca Digi24, canal al lui Digi, ca B1 TV, ca Antena 3, ca Realitatea, ca România TV, la acealaşi număr de telespectori (în reţeaua RCS RDS care deţine 75% din cablu). Nu se întâmplă. Noi suntem în război cu aceşti oameni. Am vrut noi? NU!", a spus Adrian Sârbu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adrian sarbu,
razboi,
rds,
aleph news,
digi24,
romania,
retea,
cabll,
tv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.