Adrian Sârbu: Românii nu vor un lider al Europei pentru că văd ce se întâmplă la Bruxelles, o comicărie în care şefii nu sunt aleşi direct

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 14 mai 2024 27 afişări

“Deci tu zici că 52% sunt împotriva unui lider peste ţările europene. Aşa cum ţi-am spus şi la început, eu cred că ei se gândesc că domnul Iohannis va fi candidat şi (…) pentru că probabl, nu-i mai reprezintă (…) de-aia nu vor lideri la Bruxelles”.

“De ce crezi că românii nu vor să aibă un conducător al Europei? (…) Nu cumva românul vede, domnule, ce-i Bruxelles-ul ăla? (…) ce se întâmplă în Bruxelles-ul ăla cu mii de birocraţi (…) ce sunt? Nişte ploşniţe, nişte bugetari, că şi ăia-s tot bugetari. Nişte bugetari europeni care trăiesc pe banii noştri, pe miliarde şi miliarde şi care mai spun <băi, mai luaţi şi voi nişte resturi de bani de aici>” (…)

“Sigur că românul e în ceaţă în relaţia cu cine ia decizii pentru el. Românii astăzi nu ştiu că parte din deciziile economice, parte din legi, sunt legi care nu se mai stabilesc aici şi sunt legi asupra cărora deputaţii noştri, ăştia 33 trimişi, au impact zero şi la crearea lor şi la promovarea lor. Iar când e cazul să fie votate, singurul lucru care ne salvează e unanimitatea” (…)

“Hai să vedem structura Uniunii Europene, care e o comedie, o comicărie, că ea reprezintă aceeaşi combinaţie nereuşită în care avem avem Consiliul Uniunii Europene (…) un fel de autoritate legislativă (…) în care anul ăsta, şase luni e şeful din Belgia. (…)

Lângă el, ai pe şeful Consiliului European. Da, Michel, Charles Michel. Ăştia toţi sunt nealeşi. Adică nevotaţi. (…)

Consiliul European e o adunătură de şmecheri (…) ia decizii:< domnule, ţi-am tăiat banii, gata, nu-ţi mai dau banii Orban, ai vorbit urât, nu-ţi mai dau bani>.(…) Ai iarăşi în Parlamentul European o instituţie care… Habar n-avem ce legi fac ăia, dar ştim că trebuie să le respectăm (…) Parlamentul, ăştia n-au nicio putere, vorbesc degeaba toată ziua şi îi votăm acum (…)”

“Vor să aibe un conducător al României. (…) Ne-au spus şi şi aici a fost o alunecare <domnule, nu vrem să fie şi prim ministru, să fie un arbitru>.Nu vă ajunge, mă, arbitru Iohannis, ce mai vreţi? Şi eu spun de ce. Pentru că românii nu au imaginea unui conducător puternic al Europei.Nu conducător gen Putin, nu, un conducător, un tip pe regulile democratice, pe instituţiile democratice, dar un om puternic” (…)

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

Eşti pregătit să votezi direct un singur conducător al Europei care să îndeplinească funcţiile de preşedinte şi premier simultan pentru toate statele UE, iar în ţara ta să alegi doar un guvernator şi un parlament?

DA- 52%

NU- 48%

“Dacă nu vede liderul, normal să spună domnule, nu-mi ajunge cât mă chinui cu ăştia, cu impostorii ăştia (...) Cum să mai îmi dai şi un impostor de la Bruxelles, că pe ăla nici nu pot să-l înjur, că dacă-l înjur nu se aude până la Bruxelles. Asta e situaţia mea şi atunci sigur că spune românul, votantul nostru, tu, 52% <domnule nu vreau să am preşedinte la Bruxelles>” (…)

“Vor să aibe un conducător al României. (…) Ne-au spus şi şi aici a fost o alunecare <domnule, nu vrem să fie şi prim ministru, să fie un arbitru>.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.