Adrian Paunescu va fi inmormantat pe Aleea Scriitorilor. Nastase vrea doliu national

Postat la 06 noiembrie 2010 29 afişări

Printre cei care au venit vineri si sambata sa-si ia ramas bun de la Adrian Paunescu au Traian Basescu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Crin Antonescu, Victor Ponta, Marian Vanghelie, Ilie Serbanescu, Razvan Theodorescu, Florin Piersic sau Dinu Sararu. Fostul premier Adrian Nastase a facut chiar mai mult, a cerut Guvernului "sa aiba intelepciunea" sa declare o zi de doliu national in memoria poetului.

"Este unul dintre marii romani, care m-a onorat cu prietenia lui. Profit de ocazie pentru a transmite condoleante familiei. Paunescu va fi inmormantat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cu onorurile cuvenite unei vieti, as putea spune emotionante", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Slujba de inmormantare va avea loc la Biserica Boteanu din Bucuresti. Trupul neinsufletit al poetului va fi inhumat pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu, unde sunt inmormantati, intre altii, Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Marin Preda, Liviu Rebreanu si Nichita Stanescu.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adrian-paunescu-va-fi-inmormantat-pe-aleea-scriitorilor-nastase-vrea-doliu-national-7696572
7696572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.