Adoptiile internationale, permise numai daca unul dintre viitorii parinti e cetatean roman

Postat la 19 iunie 2011 37 afişări

In Senat a fost adoptat un proiect de lege care prevede posibilitatea adoptiei internationale a copiilor romani, daca adoptatorul sau unul din cei doi soti este cetatean roman.

Astfel, adoptia in acest caz poate fi incuviintata numai dupa o perioada de doi ani, termen in care se poate realiza fie adoptia interna, fie cea facuta de catre rudele pana la gradul IV cu domiciliul in strainatate.

Potrivit proiectului de lege, adoptia internationala a copilului cu resedinta obisnuita in Romania de catre o persoana sau familie cu resedinta in strainatate poate fi incuviintata, de asemenea, daca adoptatorul cu domiciliul in strainatate este sot al parintelui firesc al copilului. Camera Deputatilor urmeaza sa se pronunte si ea asupra proiectului, in calitate de camera decizionala.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
adoptii,
senat,
straini,
cetatenie,
copii,
familie
/actualitate/adoptiile-internationale-permise-numai-daca-unul-dintre-viitorii-parinti-e-cetatean-roman-8357426
8357426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.