Adoptarea euro de către România ar putea să dureze mai mult decât s-a anticipat iniţial

Autor: Roxana Pricop Postat la 15 ianuarie 2013 26 afişări

Jean-Michel Godeffroy, preşedintele Consiliului director al platformei unice de decontare a tranzacţiilor cu instrumente financiare Target2 Securities din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat într-un interviu acordat ZF că pentru ţări precum România şi Polonia trecerea la euro ar putea dura mai mult decât a fost iniţial anticipat.

Jean-Michel Godeffroy, preşedintele Consiliului director al platformei unice de decontare a tranzacţiilor cu instrumente financiare Target2 Securities din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat într-un interviu acordat ZF că pentru ţări precum România şi Polonia trecerea la euro ar putea dura mai mult decât a fost iniţial anticipat. "Mă aştept ca peste zece ani moneda euro să fie folosită de mai multe ţări din Uniune decât acum. Pentru ţări precum România şi Polonia, adoptarea monedei euro ar putea să dureze mai mult decât a fost iniţial anticipat datorită faptului că perioada de criză a arătat că este mai bine ca respectivele ţări să fie pe deplin pregătite înainte să adere la zona euro", a spus oficialul, prezent la Bucureşti pentru a pregăti intrarea Depozitarului Central, principala instituţie de decontare a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa locală de capital, în primul val de utilizatori ai platformei Target2Securities (T2S). România şi-a fixat anul 2015 ca ţintă ini­ţială de adoptare a euro, însă acest termen nu mai poate fi respectat, iar Guvernul alături de guvernatorul BNR urmează să anunţe un nou calendar privind aderarea la euro. Polonia nu şi-a fixat un an ţintă şi nu se grăbeşte să intre în zona euro, aşteptând o îm­bunătăţire a situaţiei economice.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Adoptarea euro,
Jean-Michel Godeffroy
/actualitate/adoptarea-euro-de-catre-romania-ar-putea-sa-dureze-mai-mult-decat-s-a-anticipat-initial-10467888
10467888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.