Adolescenta cu puşcă portocalie şi cartuşe roz care participă la Olimpiada de la Rio

Postat la 04 august 2016 239 afişări

Amber Hill se consideră o adolescentă tipică, cu o pasiune pentru culoarea roz. Cu aceeaşi pasiune ridică o puşcă de calibrul 12 şi trage cu o precizie care a clasat-o printre favoritele la medialia de aur de la Olimpiadă. Ea foloseşte, însă, doar cartuşe personalizate, de culoare roz, şi o armă de 8.000 de lire sterline, pe care o numeşte „baby”, decorată cu nuanţe puternice de portocaliu şi negru.

Hill este o adolescentă de 18 ani din Berkshire, care s-a prezentat la interviu alături de mama sa, vorbeşte mândră de faptul că „economiseşte pentru a-şi cumpăra un Mini” şi are o pasiune pentru unghiile frumoase. Însă dincolo de toate acestea şi chicotitul ocazional specific, deţine în mod clar un dar remarcabil care o face un concurent puternic la tirul cu puşca. Performanţele sale în acest sport nu sunt întâmplătoare, Amber Hill fiind nepoata unui pasionat în ale trasului cu puşca, ea însăşi trăgând pentru prima dată cu un pistol la 10 ani. La doar 12 ani a concurat pentru echipa britanică de seniori.

„Lucrurile vin foarte firesc pentru mine”, spune ea. „Cred că personalitatea mă ajută foarte mult, sunt o persoană calmă. Când vine vorba de nervi şi alte chestii, mă stresez înainte de concurs, dar sunt capabilă să îmi opresc orice gând când încep”. Iar lucrurile par să funcţioneze după această strategie: în 2013 ea a egalat recordul mondial, împuşcând 74 din 75 de ţinte; în 2015 a câştigat Jocurile Europene de la Baku şi a continuat cu victoria în finala Cupei Mondiale – un eveniment creat pentru cei mai buni 12 jucători ai acestui sport, organizat în octombrie anul trecut. Anul acesta la Rio va juca împortiva lui Kim Rhode, o americană în vârstă de 36 de ani, care are deja trei medalii olimpice pe numele său.

Antrenamentul său nu implică doar tragerea cu puşca. „Patru, cinci zile pe săptămână sunt în sala de sport. Parţial pentru că îmi place, dar şi pentru că mă ajută în ceea ce fac”, spune ea. „Într-o sesiune execut de la 250 la 300 de trageri şi e ca şi cum aş fi lovită în umăr de fiecare dată, ala că trebuie să fiu capabil să rezist la asta. Ai nevoie, de asemenea, de un echilibru foarte bun al corpului, pe care îl dobândeşti prin sport”, adaugă tânăra.

Arma mai sus menţionată este un Perzzani italian, iar cea mai mare teamă a lui Amber este de a o pierde în drumul spre Brazilia, din cauza politicilor riguroase de transport al armelor prin vamă. „Arma aceasta este ca un copil pentru mine. Singurul lucru care ar putea merge prost este mecanismul, aşa că am un mecanism de rezervă. Dar dacă trebuie să folosesc altă armă, nu ar mai fi acelaşi lucru. Am mai avut două până acum – una prea grea, una prea uşoară. Dar aceasta este perfectă”, declară tânăra.

Cu toate acestea, dacă ar pierde-o, cu siguranţă ar fi uşor de identificat: „Are un portocaliu strălucitor”, spune ea râzând. „Am, de asemenea, cartuşe roz, furnizate de sponsorii mei, Eley. Au realizat o gamă cu numele meu -  „Amber by Eley”- , fiind concepute pentru a încuraja mai multe femei să intre în acest sport.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.