Adio subvenţii agricole de milioane de euro. Comisia Europeană vrea să reducă subvenţiile la cel mult 100.000 de euro per fermă din 2020, o propunere hulită de fermieri

Postat la 06 iunie 2018 84 afişări

„Fără subvenţie nu ne-am descurca.“

Adio subvenţii agricole de milioane de euro. Comisia Europeană vrea să reducă subvenţiile la cel mult 100.000 de euro per fermă din 2020, o propunere hulită de fermieri

Propunerea Comsiei Europene (CE) de a reduce subvenţiile agricole la cel mult 100.000 de euro per fermă începând cu anul 2020 a stârnit un val de revoltă în rândul marilor fermieri, care susţin că nu sunt profitabili fără sprijinul UE.

 

Propunerea CE de modificare a Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2020-2027 are ca scop încu­rajarea fermierilor mici şi medii, în detrimentul marilor latifundiari care încasează anual milioane de euro din subvenţiile agricole. 

 

„Fără subvenţie nu ne-am descurca. După ce facem bilanţul, noi, Dachim, rămânem cu subvenţia pe întreaga firmă, un sprijin fără de care nu am mai fi profitabili. Poate că reducere subvenţiilor la cel mult 100.000 de euro ar merge în ţările în care fermele mici au o pondere mare, însă nu la noi“, a spus Dan Felea, proprietarul Dachim, care cultivă cereale pe o suprafaţă de circa 2.000 de hectare în judeţul Cluj.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.