Acţiunile UiPath, raliu de 16% pe bursă după ce compania a raportat o creştere de 50% a veniturilor recurente anualizate

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 iunie 2022 56 afişări

Acţiunile UiPath, raliu de 16% pe bursă după ce compania a raportat o creştere de 50% a veniturilor recurente anualizate

UiPath (simbol bursier PATH), cel mai valoros startup de IT pornit din România, a înregistrat ieri un plus de 16,7% pe bursa din New York , după ce compania a raportat o creştere a veniturilor recurente anualizate (ARR) de 50% la 977,1 milioane de dolari, conform SeekingAlpha.

ARR net a ajuns, între timp, la 51,8 milioane de dolari, iar rata netă de retenţie a dolarului a urcat cu 138%. Veniturile companiei au atins 245,1 milioane de dolari, plus 32% în februarie-aprilie, adică T1/2022 pe baza calendarului de raportări din Statele Unite.

Potrivit standardelor americane GAAP (generally accepted accounting principles) marja brută a fost de 82%, marja brută non-GAAP fiind de 85%.

Cash-ul, echivalentul de cash şi titlurile tranzacţionabile au ajuns la 1,8 miliarde de dolari pe 30 aprilie 2022. Totodată, profitul net per acţiune (EPS) non-GAAP a fost de minus 0,03 dolari, peste aşteptările analiştilor.

Societatea estimează venituri cuprinse între 229 de milioane de dolari şi 231 de milioane în T2/2022, în contextul în care media prognozelor se situa în jurul sumei de 229,5 milioane de dolari.

În prezent, părerile privind acţiunile PATH sunt împărţite, existând analişti care recomandă compania investitorilor pe fondul scăderilor din ultima perioadă, cât şi participanţi la piaţă care mai degrabă ar evita firma de IT.

La ora publicării ştirii, acţiunile PATH urcau în premarket cu 1,3%. Dinamica de la IPO-ul realizat în aprilie anul trecut este de minus 73%. Capitalizarea societăţii depăşeşte 10 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
venituri,
actiuni,
raliu,
new york,
uipath

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.