Acţiunile IBM au scăzut într-o zi cu peste 8%, cel mai mare declin din ultimii 8 ani

Autor: Andreea Anghel Postat la 22 aprilie 2013 32 afişări

Preţul acţiunilor IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume a înregistrat săptâmâna trecută cea mai mare scădere de pe o zi pe alta din ultimii 8 ani, după ce compania a raportat un profit de 3,03 miliarde de dolari, sub nivelul estimat de analişti pe fondul scăderii vânzărilor de produse hardware, scrie Bloomberg.

Acţiunile IBM au scăzut într-o zi cu peste 8%, cel mai mare declin din ultimii 8 ani

Preţul acţiunilor IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume a înregistrat  săptâmâna trecută cea mai mare scădere de pe o zi pe alta din ultimii 8 ani, după ce compania a raportat un profit de 3,03 miliarde de dolari, sub nivelul estimat de analişti pe fondul scăderii vânzărilor de produse hardware, scrie Bloomberg.

Acţiunile s-au tranzacţionat vineri cu 190 de dolari pe unitate, în scădere cu 8,3% faţă de ziua precedentă, înregistrând cea mai mare scădere de pe o zi pe alta din 15 aprilie 2005. Scăderea a fost atât de mare încât creşterile înregistrate cu o lună în urmă, când preţul acţiunilor IBM a atins un maxim record nu s-au mai văzut în preţul de tranzacţionare.

În încercarea de a se relansa, IBM a anunţat că plănuieşte să cheltuiască 1 miliard de dolari pe restructurări  în al doilea trimestru al anului şi de asemenea a anunţat că va renunţa la anumite sectoare din business care nu mai sunt profitabile.

Ca parte a eforturilor, gigantul american se află deja la discuţii pentru a vinde divizia de servere pentru calculatoare obişnuite, potrivit informaţiilor furnizate de persoane apropiate situaţiei. Grupul chinez Lenovo, care în 2005 a achiziţionat afacerea cu PC-uri a IBM este considerat a fi potenţialul cumpărător, potrivit aceloraşi surse. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ibm,
scadere,
actiuni,
declin
/actualitate/actiunile-ibm-au-scazut-intr-o-zi-cu-peste-8-cel-mai-mare-declin-din-ultimii-8-ani-10780672
10780672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.