Acţiunile băncilor europene scad puternic. Tranzacţiile cu titlurile UniCredit au fost suspendate

Postat la 19 august 2011 9 afişări

Acţiunile băncilor europene continuă să scadă puternic şi vineri, după declinul de joi, din cauza temerilor privind încetinirea economiei globale şi a dificultăţilor de finanţare pentru unele instituţii de credit din Europa, iar acţiunile UniCredit au fost chiar suspendate de la tranzacţionare.

Unele dintre acţiunile care au înregistrat joi cele mai mari scăderi şi-au revenit uşor în deschiderea şedinţei de vineri, însă au trecut rapid pe scădere. La aproximativ o oră de la deschiderea burselor, indicii FTSE 100 britanic se afla în scădere cu 2,4%, DAX german cu 3,1%, iar CAC 40 francez cu 3,4%. Băncile britanice au fost printre cele mai puternic lovite. Barclays a scăzut cu 6,2%, Lloyds cu 5,7%, iar Royal Bank of Scotland cu 3,7%. În Franţa, Societe Generale, care a pierdut 12% joi, se afla în declin cu 2%, iar BNP Paribas cu 3,4%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actiuni,
banci,
tranzactii,
unicredit
/actualitate/actiunile-bancilor-europene-scad-puternic-tranzactiile-cu-titlurile-unicredit-au-fost-suspendate-8633819
8633819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.