Acţiunile Azomureş părăsesc ringul bursei după 16 ani

Postat la 05 decembrie 2012 24 afişări

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis să retragă definitiv de la tranzacţionare titlurile producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş Târgu-Mureş (AZO) începând cu data de 7 decembrie la aproape 16 ani de la listarea acestora pe bursa de la Bucureşti.

Decizia vine în contextul în care grupul elveţian Ameropa, acţionarul majoritar al companiei, a demarat în ultimele luni un proces de delistare a societăţii de pe bursă. Titlurile Azomureş au fost suspendate de la tranzacţionare încă din data de 21 august, între timp având loc un proces de retragere a acţionarilor minoritari din cadrul companiei, timp în care aceştia au avut opţiunea de a vinde acţiuni pentru a nu rămâne captivi în companie la preţul de 2,22 lei/titlu, acelaşi cu cel din oferta publică de preluare demarată anterior de acţionarul majoritar.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
azomures,
bursa,
actiuni
/actualitate/actiunile-azomures-parasesc-ringul-bursei-dupa-16-ani-10371195
10371195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.