Acţiunile Alpha Bank şi EFG Eurobank au crescut cu 30% în urma anunţului privind fuziunea

Postat la 29 august 2011 18 afişări

Acţiunile Alpha Bank şi EFG Eurobank au crescut luni cu circa 30% în urma anunţului privind fuziunea, iar principalul indice al bursei din Atena a urcat cu peste 15% şi se îndreaptă spre cea mai rapidă creştere din peste 20 de ani, transmite Bloomberg.

Titlurile National Bank of Greece, cea mai mare bancă elenă, au avansat cu până la 30%, iar cele ale Piraeus Bank cu până la 29%. Ambele bănci sunt prezente şi în România.

Indicele ASE General al bursei din Atena era la ora 12:30 GMT în creştere cu 15,96%, la 1.020,52 puncte, depăşind astfel pragul de 1.000 de puncte, după ce în august a atins cel mai redus nivel din ultimii 15 ani.

"Fuziunea anunţată este o opţiune bună pentru lansarea consolidării sectorului bancar elen", a declarat Alex Koagne, analist la banca Natixis în Paris, citat de AFP.

Oficiali ai Uniunii Europene şi din Grecia, între care şeful băncii centrale elene, George Provopoulos, au făcut presiuni asupra băncilor din această ţară pentru formarea unor grupuri mai puternice, care să supravieţuiască crizei care le-a afectat capitalul, odată cu deprecierea obligaţiunilor de stat şi reducerea depozitelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Acţiuni,
EFG Eurobank,
Alpha Bank
/actualitate/actiunile-alpha-bank-si-efg-eurobank-au-crescut-cu-30-in-urma-anuntului-privind-fuziunea-8669457
8669457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.