Acţionari ai JP Morgan dau banca în judecată pentru pierderile de 2 miliarde de dolari

Postat la 17 mai 2012 18 afişări

Acţionari ai JP Morgan Chase au dat banca în judecată, prin intermediul a două procese separate, acuzând instituţia financiară şi conducerea acesteia de asumarea unor riscuri excesive care au dus la pierderi de cel puţin 2 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al JP Morgan a refuzat să comenteze procesele deschise la un tribunal din Manhattan, la câteva zile după ce directorul general Jamie Dimon a anunţat că "o strategie greşită de hedging" a provocat o pierdere masivă luna trecută.

"Ceea ce nu spune compania este că acele pierderi au fost rezultatul unei schimbări marcante a modelului de riscuri acceptabile, nedezvăluită investitorilor, şi a unei schimbări similare a unei divizii, dintr-una cunoscută pentru plasamentele conservatoare într-o firmă cu tranzacţii riscante pe termen scurt", se arată într-una din plângeri.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
jp morgan,
actionari,
proces,
pierderi
/actualitate/actionari-ai-jp-morgan-dau-banca-in-judecata-pentru-pierderile-de-2-miliarde-de-dolari-9635277
9635277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.