Acest tren mergea în 1931 de cinci ori mai repede decât viteza de azi a trenurilor româneşti FOTO+VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 iunie 2014 10097 afişări

Schienenzeppelin a fost un prototip de tren cu elice, al căilor ferate germane, care cântărea 20 de tone şi era echipat cu un motor de 600 de cai-putere produs de BMW. Ulterior, acest tip de motoare au echipat bombardierele Luftwaffe. 

Pentru a menţine trenul pe şine elicea a fost înclinată cu 7 grade de la verticală. Trenul a fost conceput să ruleze cu peste 190 de km pe oră, dar a atins o viteză record de 224 de kilometri pe oră, record care a rezistat 23 de ani. Schienenzeppelin nu a intrat totuşi în producţia de serie din cauza problemelor de securitate; prototipul a fost demontat în 1939, iar aluminiul folosit la producerea avioanelor Messerschmitt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tren,
viteza,
crestere,
trenuri,
video,
cai,
prototip,
bmw,
germania,
motoare
/actualitate/acest-tren-mergea-in-1931-de-cinci-ori-mai-repede-decat-viteza-de-azi-a-trenurilor-romanesti-foto-video-12746559
12746559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.