Această tânără a venit din Moldova şi a vrut să se angajeze într-o firmă din Bucureşti ca programator. Când a ajuns a avut parte de ŞOCUL vieţii ei. Primul lucru pe care l-au făcut când au văzut-o a fost...

Postat la 21 iunie 2017 895 afişări

Această tânără a venit din Moldova şi a vrut să se angajeze într-o firmă din Bucureşti ca programator. Când a ajuns a avut parte de ŞOCUL vieţii ei.  Primul lucru pe care l-au făcut când au văzut-o a fost...
Această tânără a venit din Moldova şi a vrut să se angajeze...

Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi concentrează aproape 47.000 de angajaţi în sectorul serviciilor informatice, adică 75% din efectivul total de salariaţi din IT (de 61.600 de persoane în 2015), arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Numărul total de salariaţi din domeniul „activităţi de servicii în tehnologia in­­formaţiei; activităţi de servicii informatice“ a a­juns la 61.627 de per­soa­ne în 2015 (cel mai re­­cent an pentru care există infor­maţii centra­lizate la nivel de judeţe), fiind dublu faţă de anul 2008.

Cei mai mulţi angajajaţi din sectorul IT lucrează în Bucureşti, unde numărul acestora a ajuns la circa 27.000 în 2015, re­pre­­zentând 44% din totalul an­gajaţilor din IT din România. Statis­ticile ara­tă că numărul programatorilor din Ca­pitală a crescut cu aproape 11.000 de persoane în perioada 2008- 2015, mar­când astfel cea mai mare creştere a efec­ti­vului de angajaţi din IT la nivel de oraş/ judeţ.

Pe locul doi în top se află Clujul, unde lucrează peste 8.200 de angajaţi în domeniul IT, număr de şase ori mai mare faţă de anul 2008. Efectivul de personal în IT din Cluj a crescut sem­ni­ficativ în ultimii ani ca urmare a busine­ssurilor dezvoltate acolo de companii precum Endava, Softvision, NTT Data sau Fortech care şi-au extins echipele, ajungând la sute sau chiar peste 1.000 de angajaţi la Cluj.

Timişul se află pe locul 3 în topul jude­ţelor cu cei mai mulţi angajaţi în IT, având aproape 5.200 de programatori în 2015, cu aproape 1.600 mai mulţi faţă de anul 2008.

Efective semnificative de progra­matori există şi în judeţele Braşov şi Iaşi, care au fiecare câte aproximativ 3.000 de angajaţi în IT, faţă de circa 1.000, cât aveau în 2008. De altfel, Iaşiul a devenit noua „vedetă“ în sectorul IT, atrăgând în ultima perioadă tot mai multe investiţii în zona de cercetare-dezvoltare în domeniul IT. Companii precum Alten, Autoliv, Preh, Pentalog, Centric IT sau Amazon sunt doar o parte dintre angajatorii care au anunţat planuri de noi recrutări în industria IT în Iaşi.

Datele INS mai arată că în nouă ju­deţe din ţară (Călăraşi, Ialomiţa, Caraş-Se­verin, Vrancea, Sălaj, Tulcea, Teleor­man, Mehedinţi şi Vaslui) există în fiecare mai puţin de 100 de salariaţi în domeniul IT, a­ces­tea fiind re­giuni „evitate“ nu doar de investitorii din IT, ci şi din celelalte in­dus­trii.

„România are o industrie high-tech care a înregistrat creşteri an de an în ultimul deceniu, atât în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, cât şi cifra de afaceri. Pentru 2017, estimările noastre indică venituri de peste 4 mld. euro şi peste 90.000 de angajaţi (înregis­traţi cu con­tract de muncă full-time), con­form datelor din studiul ANIS «Software and IT Services in Ro­mania»“, a spus Vale­rica Dragomir, di­rec­tor executiv, ANIS – Asociaţia Pa­tro­nală a Industriei de Software şi Servicii.

Studiul ANIS arată că, pentru anul 2015, numărul de angajaţi din sectorul IT a fost de peste 77.000 de persoane, cu circa 15.000 de salariaţi mai mulţi faţă de situaţia înregistrată la Statistică. O explicaţie pentru această diferenţă o reprezintă faptul că în studiul ANIS sunt cuprinşi angajaţii din IT cu contracte de muncă în regim full-time, în timp ce datele INS se referă la numărul mediu de angajaţi din companiile IT cu mai mult de 4 salariaţi.

„În ceea ce priveşte resursa umană poate fi depăşit chiar şi pragul de 110.000 de persoane, dacă sunt luate în considerare şi cele care prestează activităţi în industrie ocazional / tem­porar, atât în forma activităţilor inde­pen­­dente, cât şi a serviciilor de consul­tanţă, leasing de personal etc.“, a mai spus Valerica Dragomir de la ANIS.

Cu toate că numărul de angajaţi din sectorul IT a crescut semnificativ în ultimii ani, angajatorii se confruntă cu un deficit mare de candidaţi, având în vedere că facultăţile cu profil IT livrează anual câte circa 7.000 de absolvenţi, iar nevoia de pe piaţă este cel puţin dublă. În plus, de multe ori oficialii din companii spun că sunt nevoiţi să refuze proiecte noi pentru că nu au suficient de mulţi oameni pentru a le livra.Iar criza de personal din domeniul IT a pus presiune şi pe majorările de salarii, astfel că salariul mediu în domeniul IT a ajuns în prezent la aproape 6.000 de lei net pe lună, de 2,7 ori mai mare ca în anul 2008.

Spre comparaţie, salariul mediu pe economie este de aproximativ 2.300 de lei net pe lună, de 1,7 ori mai mare ca în 2008.

La finalul anului 2016, potrivit celor mai recente informaţii ale INS, numărul mediu de salariaţi din sectorul IT a ajuns la circa 67.600 de persoane, fiind cu peste 5.000 de angajaţi mai mare ca în anul 2017.

În total, la finalul anului 2016, în sectorul IT&C lucrau circa 160.000 de persoane, cei mai mulţi în sectorul IT (67.600 de angajaţi) şi în cel al telecomunicaţiilor (45.700 de angajaţi), urmate de serctorul activităţi de editare (30.000 de oameni) şi producţie cinematografică şi TV (cca. 15.000 de angajaţi).

Scutirea impozitului pe venit pentru programatori, ajutoarele de stat acordate pentru crearea de locuri de muncă în IT şi, mai nou, scutirea impozitelor pe veniturilor angajaţilor din cercetare-dezvoltare sunt doar câteva dintre măsurile care au contribuit la creşterea sectorului IT în România. Astfel, în 2016, sectorul informaţii şi comunicaţii – cu 160.000 de angajaţI (adică mai puşin de 4% din total) a avut o contribuţie de 5,6% la formarea PIB-ului României, peste nivelul contribuţiei realizate de sectorul agriculturii (care a avut o contribuţie de numai 3,9% la formarea PIB cu 2 milioane de persoane ocupate în acest sector).

 

 

 

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Am mai scris despre:
it,
angajati,
programatori,
top,
dublare
Bani mai mulţi, muncitori asiatici sau program flexibil? Cea mai bună soluţie a angajatorilor pentru lipsa de meseriaşi Bani mai mulţi, muncitori asiatici sau program flexibil? Cea mai bună soluţie a angajatorilor pentru lipsa de meseriaşi

Aduc sudori din Vietnam sau bucătari din Nepal, oferă program flexibil angajaţilor, publică salariile oferite în anunţurile de angajare, investesc în şcoli profesionale şi speră să îşi fidelizeze angajaţii astfel încât fenomenul migraţiei externe a meseriaşilor să se diminueze.

vezi continuarea
ZF.ro
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a cumpărat PRODUSUL trebuie să îl ducă înapoi şi să NU ÎL CONSUME. Acesta conţine DIOXID DE SULF, nedecarat pe etichetă
ProMotor.ro
A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ LA LIMITA DE VITEZĂ DE 130 KM/ORĂ PE AUTOSTRĂZI! A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ LA LIMITA DE VITEZĂ DE 130 KM/ORĂ PE AUTOSTRĂZI!
CEL MAI CĂUTAT LOC DE MUNCĂ din România. Se obţine uşor, iar SALARIILE DEPĂŞESC 1000 DE EURO!
Dacă trece această lege, toţi şoferii vor plăti amenzile imediat ce le primesc!
Descopera.ro
Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru o femeie. S-a cercetat serios, iar rezultatul este surprinzător Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru o femeie. S-a cercetat serios, iar rezultatul este surprinzător
Este cel mai mare FURT din istorie? Un AISBERG a fost furat cu totul, însă asta nu este cel mai ŞOCANT
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO
Go4it.ro
Iată cum se prezintă GALAXY S10, telefonul anului 2019! VIDEO Iată cum se prezintă GALAXY S10, telefonul anului 2019! VIDEO
GALAXY S10 a fost LANSAT! Iată cât costă cel mai PERFORMANT telefon de la SAMSUNG
IMPRESIONANT! Iată cum arată telefonul pliabil de la SAMSUNG, cu preţ de listă ENORM
Csid.ro
Instagram şi efectele sale negative, din punct de vedere psihologic Instagram şi efectele sale negative, din punct de vedere psihologic
Secreţia vaginală: când indică anumite boli
Sumarul de urină: ce presupune şi de ce trebuie făcut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.