Accidentele rutiere - cauza numarul unu de deces in lume

Postat la 11 mai 2011 14 afişări

Peste 1,3 milioane de oameni mor anual in lume in accidente rutiere, iar alte 50 de milioane sunt ranite, potrivit datelor prezentate la lansarea Decadei actiunii pentru siguranta rutiera, campanie care ar trebui sa reduca la jumatate numarul victimelor, pana in 2020.

Campania lansata miercuri, la nivel mondial, a fost initiata de Organizatia Natiunilor Unite, care spera ca astfel sa atraga atentia tuturor categoriilor de participanti la trafic asupra importantei adoptarii unui comportament rutier corect si sa mobilizeze factorii raspunzatori de siguranta rutiera sa dezvolte strategii si sa intensifice eforturile pe parcursul celor 10 ani in vederea reducerii victimizarii rutiere. La fiecare sase secunde o persoana moare sau este accidentata grav in urma unui accident de circulatie, care reprezinta cauza numarul unu de deces in lume, a declarat presedintele Federatiei Internationale a Drumurilor, la ` campaniei in Romania. El a precizat ca peste 90 la suta dintre decese se inregistreaza in tari in curs de dezvoltare, care au inmatriculate mai putin de 50 la suta dintre autoturismele din intreaga lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
accdente,
deces,
cauze
/actualitate/accidentele-rutiere-cauza-numarul-unu-de-deces-in-lume-8261910
8261910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.