Absolvenţii unora dintre cele mai prestigioase universităţi din lume au fost concediaţi de la JPMorgan şi Goldman Sachs pentru că au trişat la teste de matematică

Postat la 09 noiembrie 2015 485 afişări

Absolvenţii unora dintre cele mai prestigioase universităţi din lume au fost concediaţi de la JPMorgan şi Goldman Sachs pentru că au trişat la teste de matematică

Zeci de analişti juniori de la unele dintre cele mai mari bănci din lume au fost prinşi în timp ce copiau în timpul unor teste de matematică cu grad de dificultate redusă. Analişti, majoritatea britanici, au fost concediaţi pe loc, potrivit The Telegraph.

Cel puţin 20 de angajaţi Goldman Sachs au fost daţi afară. Asta la doar câteva săptămâni dupa ce alţi 10 angajaţi JPMorgan au fost concediaţi din acelaşi motiv, potrivit Daily Mail.

Deşi au absolvit facultăţi de prestigiu precum Harvard, Oxford sau Cambridge, tineri au simţit nevoia să trişeze la testul de matematică, test care este considerat relativ uşor.

"Testele nu sunt grele. Sunt compuse din întrebări de bază din matematică şi economie. Uneori li se cere doar să pună diferite valori într-o foaie de calcul", a declarat cineva din cadrul JPMorgan, conform The Telegraph. "Însă este relativ destul de uşor să trişezi la acest examen. Şi în trecut s-a trişat, nu este ceva nou", a adăugat acesta.

Deşi, potrivit surselor, trişatul este o practică comună în cadrul ambelor bănci, niciuna dintre aceste instituţii nu tolerează un astfel de comportament.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/absolventii-unora-dintre-cele-mai-prestigioase-universitati-din-lume-au-fost-concediati-de-la-jpmorgan-si-goldman-sachs-pentru-ca-au-trisat-la-teste-de-matematica-14879403
14879403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.