A murit UMBERTO ECO

Postat la 20 februarie 2016 80 afişări

Scriitorul, filosoful şi lingvistul italian Umberto Eco a murit. Decesul la 84 de ani al celui care a marcat cultura contemporană a fost confirmat de familia sa, potrivit La Repubblica.

A murit UMBERTO ECO

 Umberto Eco a murit vineri seară, la ora 22.30, la locuinţa sa şi, conform La Repubblica, acesta suferea de cancer.

"Doliu pentru cultură, ne-a părăsit Umberto Eco; suntem profund îndureraţi", a reacţionat Editura Bompiani, conform TGcom24.it.

"Doliu imens pentru dispariţia lui Umberto Eco", a reacţionat premierul Italiei, Matteo Renzi.

"Umberto Eco este un exemplu extraordinar de intelectual european, îmbinând în mod unic inteligenţa trecutului cu o capacitate inepuizabilă de anticipare a viitorului", a adăugat şeful Guvernului de la Roma.

Filosoful Umberto Eco, supranumit "părintele semioticii interpretative", profesor emerit al Universităţii din Bolonia şi fondator al Departamentului de comunicare al Universităţii din San Marino, a decedat joi seara, în locuinţa sa din Alessandria, a anunţat familia sa, potrivit ziarului La Repubblica. Umberto Eco suferea de câţiva ani de cancer.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
cultura,
familie,
filosof,
cancer,
confirmare
/actualitate/a-murit-umberto-eco-15081553
15081553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.