A murit profesorul Alexandru Pesamosca, cel mai bun pediatru din ţară

Postat la 01 septembrie 2011 25 afişări

Profesorul Alexandru Pesamosca, cel mai bun chirurg pediatru din România, internat în 18 iunie în Spitalul Floreasca din cauza unor suferinţe cronice cardiace şi pulmonare, a decedat în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul "Marie Curie", fost Budimex, unde îşi petrecuse mare parte a vieţii.

Profesorul Pesamosca, deşi un titan al medicinei româneşti, a fost scos la pensie forţat. De câţiva ani era imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieşit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodată timp să se ocupe de el şi să-şi ia o casă, profesorul a fost lăsat să stea în spital.

Cea mai mare parte a carierei sale s-a desfăşurat la Spitalul Budimex, unde chirurgul a ajutat zeci de mii de copii în stare foarte gravă să ducă o viaţă normală.

Alexandru Pesamosca s-a născut în 14 martie 1930, la Constanţa, unde a urmat şcoala primară şi Liceul "Mircea cel Bătrân". A absolvit Facultatea de Medicină Generală la Bucureşti în anul 1954 şi a fost repartizat la Niculeşti-Jianu, un sat de lângă Feteşti, unde a profesat timp de 3 ani (1954-1957). A profesat ca chirurg pediatru la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" şi apoi la Budimex.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-murit-profesorul-alexandru-pesamosca-cel-mai-bun-pediatru-din-tara-8681551
8681551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.