A murit marele actor! Am mai pierdut un colos. Anunţ dureros în lumea filmului

Autor: Petru Mazilu Postat la 25 octombrie 2023 183 afişări

A murit marele actor! Am mai pierdut un colos. Anunţ dureros în lumea filmului

Actorul american Richard Roundtree, cunoscut mai ales pentru rolul principal din franciza cinematografică Shaft, a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit BBC.

Actorul a murit marţi după-amiază acasă, în Los Angeles, alături de familia sa, a declarat managerul său Patrick McMinn pentru The Hollywood Reporter.

Decesul său survine după o scurtă luptă cu cancerul pancreatic.

„Munca şi cariera lui Richard au servit ca un punct de cotitură pentru actorii afro-americani în film. Impactul pe care l-a avut asupra industriei nu poate fi supraestimat", a declarat McMinn prin intermediul unui comunicat.

Născut pe 9 iulie 1942 în New Rochelle, New York, Roundtree şi-a început cariera de actor la începutul anilor 1960.

El a fost considerat un actor inovator prin interpretarea detectivului John Shaft, care l-a transformat într-un star la vârsta de 29 de ani.

Franciza cinematografică din anii 1970 a fost emblematică, deoarece a fost printre primele din ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „filme Blaxploitation”, un tip de filme de acţiune care se axau pe personaje eroice de culoare.

Roundtree a mai jucat într-o serie de filme precum Inchon şi Seven, dar şi în serialele de televiziune Roots, The Fresh Prince of Bel-Air şi Desperate Housewives.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
deces,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.