A început: Ford Motors, BASF, Sanofi, Siemens, General Electric, Volkswagen şi alţi giganţi trec la reduceri de personal masive. 28.000 de concedieri au fost anunţate în Europa în iunie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 iunie 2019 208 afişări

A început: Ford Motors, BASF, Sanofi, Siemens, General Electric, Volkswagen şi alţi giganţi trec la reduceri de personal masive. 28.000 de concedieri au fost anunţate în Europa în iunie

În ultima săptămână din iunie doi giganţi au anunţat concedieri masive în Europa, nivelul reducerilor de personal ajungând astfel la 28.000 de oameni din regiune, potrivit Bloomberg.

Gigantul german din industria petrochimică BASF şi grupul auto Ford Motors au anunţat, la o distanţă de doar câteva ore, concedieri care ajung la un total de 18.000 de locuri de muncă, alăturându-se altor jucători europeni – de la auto până la energie – care au trecut la concedieri masive din cauza condiţiilor precare din piaţă.

Economia Europei s-a înrăutăţit, fabricile primind cea mai dificilă lovitură în contextul tensiunilor comerciale, a cererii slabe pe segmentul maşinilor noi – într-un context corelat cu presiunea pusă de Brexit asupra cererii din mai multe sectoare.

Astfel, BASF a anunţat că va concedia 6.000 de oameni la nivel global pe fondul unei cereri scăzute pe segmentul chimicalelor utilizate în industrii variate, de la maşini şi până la electronice.

Gigantul Ford Motors va concedia 12.000 de persoane în Europa, în contextul în care producătorul american îşi reduce forţa de muncă din Europa cu 20% pe fondul scăderii vânzărilor. Germania, Marea Britanie şi Rusia vor fi cele mai afectate.

Francezii de la Sanofi au anunţat că vor concedia 466 de persoane în Franţa şi Germania în contextul în care renunţă la o parte din echipa de cercetare şi dezvoltare.

Nemţii de la Siemens concediază 2.700 de oameni la nivel global, reprezentând 4% din forţa de muncă la nivel global.

General Electric va concedia 1.200 de persoane în Elveţia în urma consultărilor cu sindicatele după ce anunţase în primă fază 1.400 de concedieri.

Grupul din construcţii Kier renunţă la o parte din active şi concediază 1.200 de persoane în Marea Britanie.

Producătorul auto Volkswagen concediază 4.000 de persoane din funcţii administrative până în 2023, în timp ce angajează 2.000 de IT-işti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concedieri,
anunt,
europa,
ford,
personal,
reduceri,
context,
oameni,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.