Implementarea votului electronic vine cu probleme. Şeful Comisiei pentru codul electoral: Votul electronic nu e posibil decât dacă avem buletin electronic

Postat la 27 iunie 2019 33 afişări

Preşedintele Comisiei comune pentru codul electoral Dorin Bădulescu a declarat, joi, că introducerea votului electronic în România ar duce la obligaţia existenţei unui buletin electronic, ceea ce ar crea probleme. El a dat ca exemplu situaţia cardurilor de sănătate.

Implementarea votului electronic vine cu probleme. Şeful Comisiei pentru codul electoral: Votul electronic nu e posibil decât dacă avem buletin electronic

„Din punctul meu de vedere votul electronic implementat pe studiile pe care le avem pe votul electronic este implementat cu anumite probleme, doar în Estonia unde cetăţenii sunt, cetăţenii statului Estonian sunt destul de puţini, în jur de un milion, din ce am discutat cu specialiştii, votul electronic nu este posibil decât dacă avem şi buletin electronic, în momentul de faţă noi experimentăm o situaţie mai puţin fericită cu cardurile naţionale de sănătate şi vedeţi că sistemul are anumite probleme. În momentul în care vom avea un sistem cu buletin electronic care să funcţioneze perfect atunci ne putem gândi la un vot electronic care să funcţioneze perfect”, a afirmat Dorin Bădulescu, joi, la Parlament, întrebat când vom avea şi testa un vot electronic.

Chestionat dacă acest lucru înseamnă că nu vom avea votul electronic în viitorul apropiat, senatorul ALDE a răspuns: „Nu pot să spun ca din punct de vedere tehnic nu mă pot pronunţa”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vot,
probleme,
refuz,
comisie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.