A apărut filmul, cu Russell Crowe, bazat pe o carte a unui autor român

Postat la 14 februarie 2024 44 afişări

A apărut filmul, cu Russell Crowe, bazat pe o carte a unui autor român

Filmul „Sleeping Dogs”, un film cu câştigătorul Oscar-ului Russell Crowe, bazat pe o carte a autorului român Eugen Ovidiu Chirovici, urmează să fie lansat în cinematografele din SUA pe 22 martie 2024, transmite, miercuri, Ambasada SUA la Bucureşti.

Filmul „Sleeping Dogs” urmăreşte povestea unui fost detectiv criminalist (Russell Crowe) cu pierderi de memorie care trebuie să rezolve o crimă brutală doar pentru a descoperi secrete terifiante din trecutul său uitat.

Filmul este bazat pe romanul „Cartea oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici, scrie Ambasada SUA la Bucureşti, pe pagina de Facebook.

Născut în Făgăraş, judeţul Braşov, Eugen Ovidiu Chirovici s-a născut în 1964, a lucrat ca jurnalist în anii 90 şi începutul anilor 2000, după care a ocupat o serie de funcţii publice. În 2017 a publicat primul său roman englezesc, „Cartea oglinzilor”. A fost tradus în 39 de limbi, conform site-ului autorului.

Înainte de „Cartea oglinzilor”, Chirovici a publicat romane, povestiri scurte şi câteva lucrări de non-ficţiune.

„Cartea oglinzilor” a fost bine primită în Brazilia, Italia, Spania şi Mexic.

În paralel cu vânzarea drepturilor de autor pentru ediţia tipărită, au fost vândute şi drepturile de adaptare cinematografică. După discuţii cu mai multe vedete de top de la Hollywood, producătorii au decis să opteze pentru Russell Crowe.

„Am considerat că a fost o alegere foarte, foarte bună pentru că l-am văzut în acest rol”, a declarat Chirovici, potrivit Romania-Insider.com.

Cu un buget de 32 de milioane de dolari, „Sleeping Dogs” a fost filmat în Australia. Alături de Russell Crowe, în film apar nume mari din cinematografie, precum Karen Gillan, cunoscută din seria „Gardienii Galaxiei”, „Jumanji” sau „Thor”, şi actorul Tommy Flanagan, văzut în „Braveheart”, „Gladiator”, „Alien vs. Predator” sau „Sin City”.

Filmul va avea premiera pe 22 martie în Statele Unite şi în cele peste 30 de ţări care au cumpărat deja drepturile de difuzare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
carte,
russell crowe,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.