2016 va rămâne anul cu cele mai multe noi angajări, dar şi cu un deficit istoric de personal

Postat la 23 decembrie 2016 188 afişări

2016 va rămâne anul cu cele mai multe noi angajări, dar şi cu un deficit istoric de personal

Companiile au creat anul acesta peste 150.000 de noi locuri de muncă, acesta fiind cel mai ridicat nivel al noilor angajări din ultimii 15 ani. Totuşi, cererea de angajaţi e în continuare mult mai mare decât oferta de candidaţi.

Numărul de salariaţi din economie a crescut cu 154.000 în primele opt luni ale acestui an, ajungând la 4,7 mi­lioane de angajaţi, 2016 fiind anul în care s-au creat cele mai multe noi locuri de mun­că din ultimii 15 ani.

Totodată, anul acesta a fost mar­cat de cel mai mare deficit de personal cu care s-au con­fruntat angajatorii, iar pentru a reţine şi a atrage candidaţi, companiile au majorat semnificativ salariile.

„Deficitul de forţă de muncă pe care îl înre­gistrăm as­tăzi în România este enorm, nici nu ştiu dacă am pu­tea estima câţi oameni ne lipsesc. Aţi văzut ce s-a în­tâmplat la alegeri, au votat mai puţin oamenii de la ţa­ră. De ce? Pentru că nu mai sunt atât de mulţi oa­meni la ţară, sunt sate pustii pentru că tinerii au plecat în străinătate“, a spus Valentin Păuna, director de resurse umane şi membru în consiliul de admi­nis­traţie al Metro Cash& Carry Ro­mânia, companie care are peste 4.000 de angajaţi.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.