2011 incepe cu eclipsa partiala de Soare - VEZI IMAGINI LIVE

Postat la 04 ianuarie 2011 49 afişări

Romania asista la o eclipsa partiala de Soare, moment in care Luna se asaza pe aceeasi linie cu Pamantul si Soarele, creand printr-o iluzie optica acoperirea totala sau partiala a acestuia. Acoperirea maxima, de 75-78% din discul Soarelui, va avea loc la ora 10 si 37 de minute.

Vezi aici live eclipsa partiala de soare

Eclipsa se poate observa si din tara noastra, insa alinierea poate fi vazuta cel mai bine din nordul Suediei. Potrivit Mediafax, inaltimea Soarelui deasupra orizontului va fi destul de mica (17°), astfel ca vizibilitatea va fi mai buna dintr-un parc unde orizontul sud-estic este liber. Pentru ca Soarele va fi acoperit destul de mult, in timpul maximului ar putea fi observata o scadere a luminozitatii mediului ambiant, timp de aproximativ 30 de minute, centrate pe momentul maximului. Urmatoarea eclipsa de Soare va avea loc in 2015.

De unde se vede cel mai bine eclipsa partiala de Soare

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
eclipsa,
soare,
luna,
pamant
/actualitate/2011-incepe-cu-eclipsa-partiala-de-soare-vezi-imagini-live-7861209
7861209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.