2 miliarde de lei în plus la buget prin creşteri de taxe în 2022. Guvernul păstrează ţinta de deficit

Autor: Răzvan Botea Postat la 06 iulie 2022 37 afişări

Guvernul vrea să încaseze la bugetul de stat 2,2 miliarde de lei în plus în 2022, prin majorarea unor taxe.

2 miliarde de lei în plus la buget prin creşteri de taxe în 2022. Guvernul păstrează ţinta de deficit

Guvernul vrea să încaseze la bugetul de stat 2,2 miliarde de lei în plus în 2022, prin majorarea unor taxe. În 2023, încasările suplimentare ar urma să fie de 13,4 mld. de lei din creşterile de taxe anunţate. Cu un buget strâns cu uşa, Ministerul de Finanţe a publicat luni seară un pachet extins de măsuri fiscale pentru a aduce mai mulţi bani la buget.

Cele mai importante măsuri care vor intra în vigoare de la 1 august sunt creşterea accizelor pe tutun şi alcool şi impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie, aceste două  măsuri urmând să aducă peste jumătate din creşterea de venituri.

„Nu mi se pare că este o decizie înţeleaptă, a mai fost discutată o astfel de măsură, dar a fost tot timpul considerată neadecvată pieţei din România. Până la urmă, dacă vrem să luptăm cu lupta la negru sau la gri, nu se poate face decât cu verificări. În caz contrar, ceea ce este gri se va transformă în negru dacă nu faci verificări“, spune Emilian Duca, consultant fiscal, despre supra-impozitarea contractelor part-time.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
creşteri de taxe,
ţinta de deficit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.