15 zile in plus la concediul de odihnă. Vezi cum poţi să le obţii

Postat la 30 martie 2016 1198 afişări

15 zile in plus la concediul de odihnă. Vezi cum poţi să le obţii

Taţii care deţin atestatul de absolvire a cursului de puericultură vor beneficia de concediu paternal majorat cu 15 zile lucrătoare, în loc de 10, cât prevede actuala legislaţie, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi de Senat.

Iniţiativa legislativă prevede ca "în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal (...) se majorează cu 15 zile lucrătoare" şi că tatăl poate beneficia de de concediu pentru primii doi copii.

Potrivit formei actuale a legii, în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal - 5 zile lucrătoare - se majorează cu 10 zile lucrătoare. Tatăl poate beneficia de prevederea aceasta numai o singură dată.

"Prezentul proiect are în vedere sprijinirea categoriilor de persoane de sex masculin care au o cultură educaţională pentru a asigura cele necesare creşterii copilului încă din primele zile de viaţă. Considerăm că este cazul de a susţine şi acele categorii sociale care au un venit ce le permite a demara o familie cu cel puţin doi copii şi au maturitatea de a le oferi un viitor încă din primele ore de viaţă", susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/15-zile-in-plus-la-concediul-de-odihna-vezi-cum-poti-sa-le-obtii-15172533
15172533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.