15 lucruri şocante despre corpul uman pe care nu le ştiai

Postat la 26 septembrie 2016 137 afişări

Există numeroase lucruri despre corpul nostru pe care nu le cunoaştem.

15 lucruri şocante despre corpul uman pe care nu le ştiai

Iată 15 dintre cele mai şocante:

1. 50% dintre femei au un al 4-lea recepor de culoare în ochii lor, faţă de 3 receptori câţi sunt în mod normal. Acest lucru le face să poată distinge mai multe culori.

Un exemplu simplu al modului în care funcţionează ar fi următorul: atunci când ne uităm la un curcubeu distingem 7 culori. O femeie cu 4 receptori ar putea fi capabilă să distingă chiar şi 10 culori. Există un număr extrem de mic de persoane care au chiar şi 5 receptori vizuali.

2.Omul este singurul mamifer care nu poate înghiţi şi respira în acelaşi timp

Laringele oamenilor este mult mai mic în comparaţie cu al altor animale. Acest lucru permite însă ca vocea umană să aibă o rezonanţă mult mai mare, ceea ce ne permite să emitem o mai mare varietate de sunete.

Vezi aici cele 15 lucruri şocante despre corpul uman pe care nu le ştiai

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
socant,
refuz,
femei,
culoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.