112 romani au diploma de om destept

Postat la 09 februarie 2010 50 afişări

Romanii n-au chef sa-si testeze IQ-ul. Numai 112 s-au inscris in Mensa, asociatia oamenilor inteligenti. Spre comparatie, Bulgaria are 600 de mensani, iar Ungaria, 800. Ca sa intri in asociatie trebuie sa dai un test si sa obtii un scor de peste 131, ca IQ. Din Mensa Romania fac parte elevi, studenti, doctori, ingineri, economisti si, pana nu demult… un miner din Valea Jiului.

"A fost primul test de inteligenta pe care l-am dat vreodata. Citisem intr-un ziar despre Mensa, ca organizeaza testari pentru a masura IQ-ul si am venit mai mult din curiozitate. Erau zeci de candidati, o sala de clasa plina, apoi inca una, urmatoarea serie. Testul se baza doar pe niste figuri geometrice. Si un om care nu stia sa citeasca ar fi putut face ceva din el. Am trecut testul si a fost o mare surpriza, caci pana atunci nu mi-a zis nimeni ca as fi supradotata, ba chiar nu aveam prea multa incredere in mine, nu ieseam in evidenta, nu ma pricepeam sa vorbesc in public. De atunci am capatat mai multa incredere in mine", ne povesteste Raluca Munteanu. Testul i-a aratat ca IQ-ul ei depaseste valoarea de 131. Or, se stie, coeficientul de inteligenta medie bate pe undeva, pe la 100, iar daca ai un IQ intre 90 si 110, esti considerat normal si atat.

Cititi reportajul complet pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
diploma,
Mensa,
inteligenti,
test,
IQ,
scor
/actualitate/112-romani-au-diploma-de-om-destept-5487644
5487644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.