100 Tineri manageri de top. PROFIL PREMIUM: Bogdan Sava, Eviden: „Odată cu avansul tehnologiei, cred că oamenii se vor îndrepta spre acei lideri care sunt capabili să le ofere încredere”

Postat la 24 septembrie 2023 53 afişări

100 Tineri manageri de top. PROFIL PREMIUM: Bogdan Sava, Eviden: „Odată cu avansul tehnologiei, cred că oamenii se vor îndrepta spre acei lideri care sunt capabili să le ofere încredere”

Global Head of Operations Cloud Securit  Eviden , 33 de ani


Cifră de afaceri (2022): +701,8 mil. lei

Profit net: +87,9 mil. lei

Număr de angajaţi: 3.654


După absolvirea ca şef de promoţie a facultăţii ETC UPT, Bogdan Sava a deţinut multiple roluri de arhitectură în zona IT&C, iar în prezent conduce operaţiunile de cloud security, având în subordine peste 100 de oameni din 5 ţări şi răspunzând de un business de mai multe milioane de euro.

O VIZIUNE PENTRU VIITOR:

1. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama viitorului, în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?

Vreau să cred că inteligenţa artificială vine în întâmpinarea omenirii încercând să rezolve probleme şi să contribuie la un nivel de trai mai bun. Calităţile umane ale liderilor nu vor fi influenţate de tehnologie, vom avea nevoie de aceiaşi oameni serioşi, dedicaţi şi de încredere, care se pun în slujba angajaţilor pentru a dezvolta împreună businessul.

2. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?

Având deja la dispoziţie foarte multe tehnologii, modele, tooluri care introduc complexitate, cred că provocarea majoră a unui lider al viitorului se referă la măsura în care reuşeşte să transpună complexitatea businessului în lucruri simple, tangibile, transparente pe care colegii să le înţeleagă şi să simtă că participă împreună la atingerea aceluiaşi ţel comun. 

3. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri odată cu avansul tehnologiei?

Odată cu avansul tehnologiei, cred că oamenii se vor îndrepta spre acei lideri care sunt capabili să le ofere încredere, sentimentul de apartenenţă într-un grup unit, construit pe sprijin reciproc, dar care totodată reuşeşte să îi forţeze în afara zonei de confort pentru obţinerea împlinirii profesionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.