Microsoft anunţă o investiţie de 5 miliarde de dolari în IoT

Autor: Florin Casota Postat la 05 aprilie 2018 277 afişări

Microsoft anunţă o investiţie de 5 miliarde de dolari în IoT, care se va derula pe parcursul următorilor patru ani.

Microsoft anunţă o investiţie de 5 miliarde de dolari în IoT

Obiectivul Microsoft este acela de a simplifica procesul de dezvoltare a soluţiilor de „internet al tuturor lucrurilor” (IoT) pentru clienţii, pentru a crea soluţii sigure, integrate, care să îmbunătăţească experienţele de business, precum şi viaţa de zi cu zi.

Compania dedică astfel şi mai multe resurse pentru cercetare şi dezvoltare în domenii-cheie ale IoT, incluzând securitatea, crearea de instrumente şi servicii de dezvoltare inteligente şi creşterea ecosistemului de parteneri.

Microsoft susţine că se vede creşterea gradului de adopţie al tehnologiilor IoT. A.T Kearney prevede că sistemele IoT va duce la o creştere a productivităţii de 1,9 trilioane de dolari şi la o reducere de costuri de 177 miliarde de dolari până în 2020. IoT este prezent în casele inteligente, autoturismele autonome, oraşele inteligente etc.

Johnson Controls a transformat un simplu termostat într-un dispozitiv inteligent capabil să monitorizeze o serie de factori pentru a optimiza automat temperatura dintr-o clădire. Schineider Electric a construit o soluţie pentru valorificarea energiei solare în Nigeria şi utilizează platforma Microsoft pentru a înreţine de la distanţă sistemul. Kohler a creat o serie de produse de bucătărie ce sunt mai economice. Departamentul de Transport din Alaska a construit un sistem de drumuri inteligente ce monitorizează condiţiile meteorologice astfel încât să alerteze şoferii şi autorităţile în timp real, arată Microsoft într-o postare pe blogul companiei. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.