Topul celor mai scumpe costume vandute in Romania

Postat la 22 septembrie 2009 3057 afişări

Un articol din Wall Street Journal conchidea ca, de teama sau in urma unei concedieri, stilul vestimentar si atitudinea legata de el se schimba. Spre exemplu, multi dintre oamenii de afaceri care au ramas fara slujba in urma crizei financiare au inceput sa se imbrace in costum chiar si pentru intalniri neoficiale. La urma urmei, oricand se poate ivi o ocazie de a incheia un nou contract.

Si in Romania a capatat adepti serviciul de croitorie de lux "su misura", deja consacrat pe strada Savile Row din Londra sau in boutique-urile Brioni din Milano, desi criza ajusteaza in continuare masurile pietei luxului.

"Clientii nostri, care sunt de obicei oameni de afaceri cu varsta de peste 30 de ani, stiu deja ca pretul pentru un costum realizat pe masura este mai ridicat decat pentru un costum de pe raft. Insa pretul nu reprezinta o problema (nici chiar in recesiune), pentru ca ei inteleg importanta imaginii personale", sustine Julia Kristensen, director general al companiei Stil European Impex, distribuitorul exclusiv al Scabal in Romania. Kristensen a deschis anul trecut Casa Frumoasa Store, un spatiu dedicat croitoriei pe masura, care promoveaza pe langa marci ca Scabal sau Brioni si nume ca Loro Piana (brand specializat in casmir), Santoni (pantofi) sau Lorenzini (camasi).

Un costum "su misura" Scabal costa de obicei peste 1.200 de euro, in functie de material si de stilul de lucru, dar, de cele mai multe ori, clientii nu se rezuma la realizarea unui costum, ci isi cumpara camasa asortata si eventual pantofi. Cea mai mare suma cheltuita de un client pe o sesiune de cumparaturi a fost de 100.000 de euro.

Pretul pentru un costum depinde in principal de stofa folosita - brandul Scabal a inventat in urma cu aproximativ 30 de ani un sistem de masurare a stofelor de la Super 100 la Super 250 (sistemul de gradatie se refera la finetea fibrei de lana), prima categorie (de la 100 la 150) reprezentand stofe ce pot fi lucrate semitraditional, la fabrica. De la 150 in sus sunt stofele ce pot fi lucrate doar de mana la atelierele Scabal din Italia. Clientii Scabal isi pot alege din peste 400 de materiale, printre care se gasesc stofe din lana de Vicuna, cea mai scumpa stofa din lume.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/topul-celor-mai-scumpe-costume-vandute-in-romania-4911271
4911271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.