Luati o broasca...!

Postat la 10 februarie 2009 47 afişări

Criza?! “Daca nu esti la masa, atunci sigur esti inclus in meniu.” Am citit undeva, am zambit si am zis sa tin minte si sa va spun. A fost un zambet amar: am privit in jur si m-am convins ca suntem inclusi in meniu cu totii.

In plina epoca de aur a comediei mute, scenaristii regizorului si producatorului Mack Sennett au suferit cel mai ingrozitor accident - au ramas fara idei. Ritmul nebun in care se realizau filmele la studiourile Keystone si multitudinea de personaje ce populau peliculele regelui comediei - politisti nu prea inzestrati cu minte, frumuseti in costume de baie, vagabozi, indragostiti, soferi, pompieri, cowboy, preoti, constructori sau mecanici de locomotiva - au secatuit, paradoxal, imaginatia sarmanilor scriitori. Una din metodele de revigorare a ideilor a fost apelarea la serviciile unor nebuni si un istoric al filmului descrie scena: un ciopor de insi cu creioane si hartii in mana asteptand infrigurati in jurul sarmanului ins cu privire goala, tampa. O sclipire apare la un moment dat in privirea aluia, exclama: “...luati!...”, sclipirea da sa se stinga, cioporul freamata, licarul nu se stinge, insul continua: “...luati... o broasca...”; cioporul noteaza IDEEA si incep discutiile: “da, da, sa facem..., pe urma apare,... apoi se sperie, se lovesc...”; o noua comedie e pe cale sa se nasca.

 

In plan economic, si in Romania si in lumea larga, broasca momentului este interventia statului, la care se adauga o frumoasa carapace de protectionism.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
editorial,
Dorin Oancea
/opinii/luati-o-broasca-3892574
3892574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.