Lectiile lui 1992

Postat la 05 februarie 2008 1 afişăre

Incepe sa cam semene cu 1992. Un Bush e la Casa Alba, economia e un dezastru si avem un candidat care, in opinia multor observatori, vine cu un mesaj de speranta, de trecere dincolo de diferentele partizane ale trecutului, care aduce aminte de campania lui Bill Clinton din urma cu 16 ani.

Acuma, eu nu sunt sigur ca aceasta e o caracterizare fidela a campaniei lui Clinton din 1992, care a avut o tusa puternica de populism, incepand cu un discurs unde Clinton a descris anii '80 drept „epoca de aur a lacomiei“. Totusi, intrucat Barack Obama din 2008 aduce cu Bill Clinton din 1992, intrebarea mea e: a uitat toata lumea ce s-a intamplat dupa alegerile din 1992?

Hai sa ne aducem aminte trista poveste, incepand cu latura politica. Orice speranta vor fi avand oamenii ca Clinton va da startul unei noi epoci de unitate nationala, ea a palit rapid. In doar cateva luni, tara era ravasita de partizanatul incrancenat pe care Obama l-a deplans...

Paul R. Krugman este comentator la The New York Times si profesor de economie si relatii internationale la Universitatea Princeton.

Cititi continuarea articolului in editia tiparita a revistei Business Magazine

 


Traducerea si adaptarea de Mihai Mitrica

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant
/opinii/lectiile-lui-1992-2364797
2364797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.