Ce piata mai urmeaza?

Postat la 26 februarie 2008 1 afişăre

Cu un deceniu in urma, pe vremea ultimei crize financiare globale, cuvantul „contaminare“ era pe buzele tuturor. Problemele care aparusera intr-o tara indepartata despre care multi nu stiau nimic, Thailanda, s-au raspandit in cele din urma la state mai mari, precum Rusia si Brazilia, fara nicio legatura evidenta cu Asia de Sud-Est.

Azi suntem martorii unui alt tip de contaminare, nu atat in randul tarilor, cat in randul pietelor. Problemele aparute cam cu un an in urma intr-un ungher obscur al sistemului financiar - instrumentele financiare care aveau la baza credite ipotecare secundare cu rating BBB minus - s-au extins la obligatiunile companiilor, la creditele auto, la cardurile de credit si acum, cea mai recenta victima, la creditele pentru studenti.

...

Paul R. Krugman este comentator la The New York Times si profesor de economie si relatii internationale la Universitatea Princeton.


Traducerea si adaptarea de Mihai Mitrica

Cititi continuiarea articolului in editia tiparita a revistei Business Magazin

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant
/opinii/ce-piata-mai-urmeaza-2417140
2417140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.