Acum conteaza economia

Postat la 11 martie 2008 6 afişări

Democratii au castigat alegerile din 2006 in special datorita dezgustului public fata de razboiul din Irak. Dar sondajele de opinie - si marea victorie a lui Hillary Clinton din Ohio - sugereaza ca, daca democratii vor sa castige anul acesta, trebuie sa se concentreze pe temerile legate de economie.

Unii resping aceasta idee, crezand ca alegerile vor fi un referendum in plus pe tema razboiului si, inca mai important, asupra modului cum America a fost in mod eronat condusa spre razboi. Aceasta convingere este unul dintre motivele pentru care multi dintre progresisti il sprijina pe Barack Obama, un opozant al razboiului inca de la inceput, chiar daca platforma lui de politica interna este intrucatva la dreapta celei propuse de Clinton.

In calitate de opozant al razboiului, eu inteleg sentimentele lor. Dar nu cu ele se castiga alegerile. Iar sondajele de opinie arata ca economia a depasit razboiul din Irak in topul ingrijorarilor publicului. Vestile din Irak se vor inrautati probabil din nou. In acelasi timp, o buna parte a electoratului continua sa spuna ca razboiul a fost o greseala, iar oamenii sunt la fel de nemultumiti ca si pana acum din cauza celor 10 miliarde de dolari pe luna care se irosesc pe obsesia neoconservatoare a razboiului.

...

Paul R. Krugman este comentator la The New York Times si profesor de economie si relatii internationale la Universitatea Princeton.

Cititi versiunea completa a articolului in editia tiparita a revistei Business Magazin


Traducerea si adaptarea de Crenguta Nicolae

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant

Citeşte pe Gandul.ro

/opinii/acum-conteaza-economia-2446232
2446232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.