13 ani traiti degeaba

Postat la 04 martie 2008 32 afişări

Zilele trecute, un ziarist m-a intrebat (multi ma intreaba acest lucru) care este cartea ce mi-a influentat cel mai tare viata. Dar daca in decursul intregii mele vieti, in mod hotarator, doar o singura carte m-ar fi influentat mai mult decat celelalte as fi un idiot, ca multi dintre cei ce raspund la aceasta intrebare.

Caci exista carti ce au fost decisive la varsta de 20 de ani, altele ce m-au definit la 30 de ani si astept cu nerabdare cartea ce ma va tulbura profund la 100 de ani. O alta intrebare imposibila este: Cine v-a invatat un lucru esential in viata dumneavoastra? Nu stiu niciodata ce sa raspund (daca nu spun „mama si tata“), pentru ca la fiecare cotitura din existenta mea cineva ma invata ceva. Puteau fi persoane aflate langa mine sau anumiti defuncti dragi, precum Aristotel, Sfantul Toma, Locke sau Peirce.

Umberto Eco este autorul romanelor „Baudolino“, „Numele trandafirului“ si „Pendulul lui Foucault“.


Traducerea si adaptarea de Cecilia Stroe

Cititi restul articolului in editia tiparita a revistei Business Magazin

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii

Citeşte pe Gandul.ro

/opinii/13-ani-traiti-degeaba-2432941
2432941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.