LEGISLATIE: CNA spune „Nu“

Postat la 31 ianuarie 2006 1 afişăre

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut Parlamentului sa voteze impotriva proiectului de modificare a Legii Audiovizualului.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut Parlamentului sa voteze impotriva proiectului de modificare a Legii Audiovizualului.

 

Saptamana trecuta a debutat in industrie cu o serie de proteste la adresa proiectului de modificare si completare a Legii Audiovizualului (504/2002) - o initiativa a senatorului PNL Ion Mihai Dumitrescu. CNA, organizatii de media si televiziunea publica au contestat modul in care proiectul a trecut de cele doua Comisii de cultura, culte si mass-media ale Parlamentului, "desi C.N.A a primit public asigurari ferme ca acest proiect nu va fi adoptat", se arata intr-un comunicat al organismului de reglementare in audiovizual.

 

Printre modificari, se numara introducerea ecranului partajat si a publicitatii sau sponsorizarii virtuale ca modalitati de promovare, precum si prezentarea de produse comerciale in orice tip de emisiuni si fara restrictii privind momentul de inserare.

 

O modificare importanta vizeaza limitarea spatiului de reclama pe canalele publice la patru minute pe ora (fata de opt minute, in prezent). De asemenea, potrivit proiectului de lege, mesajele sau panourile publicitare din incintele in care se desfasoara evenimente transmise sau retransmise in cadrul programelor audiovizuale si care devin vizibile in cadrul programelor nu constituie publicitate televizata.

 

"Noile reglementari nu tin cont de interesele publicului si nici de dispozitiile Directivei Televiziunea fara Frontiere", a spus CNA. Pe de alta parte, potrivit CNA, proiectul de modificare trebuia trimis Comisiei Europene pentru avizare, inainte de a fi supus aprobarii Parlamentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEGISLATIE: CNA spune „Nu“
/media-marketing/legislatie-cna-spune-nu-977468
977468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.