Un francez de 32 de ani este şef peste 7.000 de angajaţi din toată România. Cum a reuşit

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 01 iulie 2014 449 afişări

La finalul anului trecut, Jean Baptiste Dernoncourt a fost numit la conducerea afacerilor Carrefour din România, cu rulaje anuale de circa 1,1 miliarde de euro.

Un francez de 32 de ani este şef peste 7.000 de angajaţi din toată România. Cum a reuşit

El povesteşte că în cariera sa cel mai dificil moment s-a dovedit prima experienţă de expatriat, în China, deoarece acolo totul este diferit, de la cultură, gestică, cutume şi până la maniera de a face management. “A trebuit să reînvăţ totul, de la capăt, într-o manieră umilă, să ascult, să absorb cultura atât de diferită de cea cu care eram eu obişnuit până la acel moment. La final, când îţi însuşeşti o altă cultură, atât de diferită, acest lucru reprezintă o forţă. O forţă de adaptabilitate şi care se aplică, sunt convins, în orice altă ţară diferită de cea natală.Ò În opinia lui, chiar dacă se spune că România este o ţară similară Franţei, totuşi există diferenţe culturale, care trebuie învăţate, pentru că diferă felul în care oamenii interacţionează, se comportă, conduc."

Dernoncourt a venit în România de circa doi ani, iniţial ocupând funcţia de CFO. Anterior, el a lucrat tot pentru francezi timp de mai bine de cinci ani, atât în Franţa, cât şi în China. Înainte de a se angaja la Carrefour, a dobândit experienţă în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală Deloitte, ultima funcţie ocupată fiind senior auditor. Jean Baptiste Dernoncourt a absolvit {coala de Business ESCP Europe.

Retailerul francez are circa 7.000 de angajaţi pe piaţa locală. Vânzările grupului în România, unde deţine o reţea de 165 de hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de proximitate, au revenit anul trecut la nivelul din 2008, de 1 miliard de euro, înreg-istrând o creştere cu 2% faţă de 2012.

Peste zece ani, Dernoncourt se vede "într-un loc în care îmi place enorm ceea ce fac, cu proiecte noi şi provocatoare, pasionat de ceea ce am finalizat". Mărturiseşte că s-a simţit întotdeauna în largul său într-o organizaţie mare. "Posibilitatea de a fi "un şef de orchestră" mă încântă, printre proiecte şi caractere umane diferite, de a reuşi să creez echilibrul, armonia şi de a finaliza pro-iectele. În plus, soţia mea este antreprenor şi ne completăm foarte bine! Cred cu tărie însă că un angajat care este pasionat de ce face se comportă exact ca un antreprenor, îşi iubeşte businessul ca şi cum ar fi al său!"


Jean Baptiste Dernoncourt face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiat în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/un-francez-de-32-de-ani-este-sef-peste-7-000-de-angajati-din-toata-romania-cum-a-reusit-12866108
12866108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.