Top 100 cei mai admiraţi CEO: Shachar Shaine, preşedinte URBB

Autor: Florin Casota Postat la 15 martie 2017 524 afişări

Shachar Shaine a preluat un nou mandat de conducere al îmbuteliatorului Tuborg pe piaţa locală la începutul acestui an.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Shachar Shaine, preşedinte URBB

El a venit prima dată în România în 1999, lucrând pentru United Romanian Breweries Bereprod (URBB); în 2004 a preluat conducerea companiei, funcţie pe care a deţinut-o până în 2014.

Când a preluat primul mandat la conducerea URBB, compania avea o cifră de afaceri de 48,4 milioane de euro şi 254 de angajaţi, iar la finalul mandatul lui, compania ajunsese la o cifră de afaceri de 81 milioane de euro şi la peste 800 de salariaţi. De asemenea, în perioada 2004-2010 URBB a intrat şi pe piaţa apelor minerale şi pe cea a sucurilor.

Cu şase luni înainte de a pleca de la Tuborg, Shaine şi-a luat şi cetăţenia română şi, în 2010, spunea că nu intenţionează să plece din ţară, ci să se implice în alte proiecte de afaceri pe plan local. De altfel, în 2012 a intrat în acţionariatul procesatorului de carne Integra, care de anul trecut se confruntă cu insolvenţa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.