Cât a cheltuit cel mai bun client al IKEA în România la o singură achiziţie

Autor: Ioana Matei Postat la 14 martie 2017 1475 afişări

Cât a cheltuit cel mai bun client al IKEA în România la o singură achiziţie

Compania IKEA aniversează luna aceasta un deceniu de prezenţă pe piaţa locală, context în care compania a făcut publice câteva informaţii referitoare la activitatea companiei din România.

„Am făcut parte din vieţile românilor în ultimii 10 ani, cu peste 120 de milioane de produse care şi-au găsit locul în casele lor, şi peste 30 de milioane de vizitatori care au trecut pragul magazinului nostru. Ne-am bucurat să luăm parte la schimbări importante pentru noi toţi şi să creştem alături de cei peste 2.500 de oameni care au lucrat în magazinul IKEA în toţi aceşti ani, dintre care 569 care sunt în continuare angajaţii IKEA România. În tot acest timp, echipa IKEA a avut grijă să transforme viziunea IKEA – de a crea o viaţă de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulţi oameni – în realitate. Este parte din magia IKEA şi o călătorie minunată pe care o facem împreună. Pentru noi dintotdeauna oamenii au fost şi rămân cei mai importanţi”, spune Violeta Neniţă, directoarea Magazinului IKEA Băneasa.

Cea mai vândută familie de mobilier a IKEA a fost familia de sisteme de depozitare pentru camera de zi BESTÅ, cu peste 390.000 de bucăţi vândute în cei 10 ani; farfuriile şi bolurile din gama OFTAST au fost accesoriile cele mai cumpărate de clienţii companiei; Prăjitura cu migdale ALMONDY CAKE a câştigat în faţa chifteluţelor în vânzările Restaurantului, cu 1.391.547 de bucăţi vândute; clientul cu cel mai mare bon din cei zece ani şi-a mobilat simultan mai multe camere din casă şi a cumpărat mobilier şi accesorii în valoare de 104.568 lei.

IKEA este o companie de retail mobilier şi decoraţiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd. În august 2016, IKEA Group deţinea şi opera 340 de magazine în 28 de ţări sau teritorii, sub acord de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. În timp ce alte peste 40 de magazine IKEA erau francize deţinute de alte companii decât IKEA Group. Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.