Top 100 cei mai admiraţi CEO: Igor Tikhonov, preşedinte Ursus Breweries

Autor: Florin Casota Postat la 29 aprilie 2017 337 afişări

Igor Tikhonov este preşedintele Ursus Breweries de la începutul lui 2014, când a preluat actuala funcţie de la Andrew Highcock.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Igor Tikhonov, preşedinte Ursus Breweries

În România, portofoliul de branduri ale SABMiller include mărci cu tradiţie precum Ursus, Timişoreana şi Ciucaş, care au fost cumpărate rând pe rând de gigantul sud-african SABMiller, începând cu 1996.

Tikhonov a lucrat în cadrul SABMiller din 2001, prima poziţie fiind cea de director de vânzări pentru Federaţia Rusă. În 2006, el a fost promovat ca director de dezvoltare strategică pentru Rusia, unde a coordonat un amplu proces de planificare strategică, destinat să consolideze poziţia companiei în Rusia şi ţări din Comunitatea Statelor Independente.

Ulterior, a preluat poziţia de director general CSI între 2007 şi 2008, an în care a fost numit director general pentru filiala din Ucraina. În luna 2012, după crearea alianţei SABMiller-Efes, Tikhonov a preluat poziţia de director general în Slovacia. De la începutul lui 2016, Igor Tikhonov a fost numit şi preşedintele Asociaţiei Berarii României, ai cărei membri sunt Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria Clinica de Bere.

Împreună, cei şase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.