TINERI MANAGERI DE TOP: Cristina Elena Batlan - antreprenoarea care a ajuns sa faca business in SUA

Autor: Cristina Roşca Postat la 02 iunie 2011 423 afişări

Cristina Batlan este unul dintre putinii antreprenori romani care a indraznit sa se extinda in afara tarii.

Avea 18 ani si era studenta la Facultatea de Drept cand a decis sa isi deschida propria companie. Nu lucrase niciodata inainte, iar deschiderea propriei afaceri a facut sa devina si sa ramana de atunci pana in prezent propria ei sefa. Intre timp a hotarat sa abandoneze studiile universitare pentru a-si concentra atentia asupra companiei care astazi este prezenta in capitale ale modei precum Milano, New York si in curand Londra si care a avut anul trecut venituri de 5,6 milioane de euro.

Cristina Batlan sau doamna "Musette" a inceput initial un business cu tesaturi, pe care l-a dezvoltat sub brandul Musette timp de aproape un deceniu. In 2000 insa familia Cristina Batlan decide sa deschida o fabrica de pielarie si sa treaca la o noua etapa. Acum Musette detine doua fabrici, unde produce circa 40.000 de perechi de pantofi si 25.000 de genti per colectie, in conditiile in care exista doua colectii de baza si doua colectii pronto-moda (cu un numar redus de produse) pe an, precum si colectii pentru evenimente speciale. Produsele realizate in Romania sunt vandute atat pe piata locala, cat si in strainatate. Magazinul din New York a fost deschis la finalul lui 2010, iar ulterior Musette a ajuns in Luxemburg, in Ungaria cu doua magazine si in Israel.

Toate cele patru magazine au fost deschise in sistem de franciza. Ele s-au adaugat celor doua magazine proprii din Bulgaria si celui in franciza din Israel. In afara acestor opt unitati din afara granitelor tarii, Musette mai detine 12 magazine pe piata locala, o retea pe care fondatoarea o considera deja matura. Cristina Batlan spune ca cel mai dificil moment din cariera sa a fost balansarea prioritatilor intre familie si cariera, in perioada cand fiul sau era foarte mic. Un alt astfel de moment a fost cand a decis internationalizarea companiei: "Am gandit pozitiv intr-un moment cand piata de specialitate era in descrestere". Cristina Batlan continua sa fie optimista si vrea ca peste zece ani sa aiba 300 de magazine Musette in toata lumea. Cand isi aminteste despre inceputuri, spune ca in primii doi ani de activitate primea propuneri de la diverse companii internationale care ii ofereau postul de buyer pentru companii de textile: "Ulterior am devenit eu cea care face ofertele".



- Premiul pentru antreprenoriat: Cristina Batlan, Fondatoarea Musette. Unul dintre putinii antreprenori romani care au indraznit sa se extinda in afara tarii, Cristina Batlan, in varsta de 37 de ani, isi realizeaza produsele in Romania, dar le vinde atat pe piata locala, cat si in strainatate.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-cristina-elena-batlan-antreprenoarea-care-a-ajuns-sa-faca-business-in-sua-8307926
8307926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.