Cristina Bâtlan

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 noiembrie 2013 3418 afişări

Cristina Bâtlan, Musette

Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan, cunoscută şi drept „doamna Musette", este unul dintre puţinii antreprenori români din domeniul încălţămintei care a reuşit să vândă în New York sau Paris pantofii făcuţi la Huşi.

Cristina Bâtlan a fondat businessul cu pantofi şi genţi Musette în urmă cu circa două decenii, când avea doar 18 ani şi era studentă la Facultatea de Drept. Odată cu dezvoltarea afacerii, Cristina Bâtlan a hotărât să abandoneze studiile universitare pentru a-şi concentra atenţia asupra companiei care astăzi este prezentă în capitalele modei şi are venituri de aproape opt milioane de euro.

Cristina Bâtlan a pornit la drum iniţial cu o afacere cu ţesături, pe care a dezvoltat-o apoi sub brandul Musette timp de aproape un deceniu. În 2000 familia Cristinei Bâtlan a decis să deschidă o fabrică de pielărie şi să treacă la o nouă etapă. Acum Musette deţine două unităţi de producţie pe piaţa locală, unde sunt făcuţi peste 60.000 de pantofi şi genţi în fiecare colecţie. În fiecare an există două colecţii de bază şi două colecţii pronto-moda (cu un număr redus de produse), precum şi colecţii pentru evenimente speciale.

Produsele realizate în România sunt vândute atât pe piaţa locală, cât şi în străinătate, în SUA, Franţa, Ungaria, Luxemburg, Israel, Liban, Mongolia şi Bulgaria. Anul trecut businessul s-a extins în Mongolia, Liban şi Franţa şi planurile "doamnei Musette" nu se opresc aici.

Cristina Bâtlan a deschis la finalul anului 2013, în Promenada Mall, primul magazin dedicat exclusiv bărbaţilor - Musette Men -unde comercializează pantofii şi genţile Giannini, cel de-al 18-lea magazin Musette din ţară. Afacerea condusă de Cristina Bâtlan are în 2013 375 de angajaţi, o cifră de afaceri de aproape 10 milioane de euro şi 27 de magazine în România şi în alte şapte ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cristina Batlan,
Musette
/lideri/cristina-batlan-11712026
11712026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.