Tânărul de 28 de ani care vinde mochete de 2,6 milioane de euro pe an

Postat la 13 august 2014 1238 afişări

Tânărul de 28 de ani care vinde mochete de 2,6 milioane de euro pe an

Octavian Moroianu conduce activităţile subsidiarei locale a companiei  ungureşti specializate în vânzarea de mochete premium Decor Floor. De la o cifră de afaceri de 230.000 de euro în 2009, aceasta a ajuns anul trecut la venituri de 2,6 milioane de euro sub conduce-rea lui Moroianu.

Absolvent al Facultăţii de Relaţii Comerciale şi Financiar-Bancare în cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, Moroianu a dorit să se lanseze în afaceri chiar înainte de a împlini 18 ani. După majorat, a înfiinţat o firmă care se ocupa cu un sistem de publicitate în lift la care a renunţat un an mai târziu, câştigând 700 de dolari de la asociaţii săi.

A realizat atunci că munca de antreprenor nu este potrivită pentru el şi s-a angajat drept consultant într-o companie de project management, iar apoi ca sales team leader într-o companie de distribuţie de materiale de construcţii, de unde a fost recrutat de reprezentanţii Decor Floor, aflaţi în perioada respectivă într-un proces de reorganizare. A acceptat jobul de sales team leader în compania maghiară în 2009, fiind sub-ordonat unui director regional care s-a retras la câteva luni după ce el şi-a început activitatea.

Creşterea veniturilor companiei în con-trast cu situaţia pieţei este normală, din punctul de vedere al lui Moroianu: “Este o evoluţie naturală pentru o companie cu o echipă tânără de vânzări”. Alcătuită în prezent din şapte agenţi, cu media de vârstă de 27 de ani, firma are în portofoliu proiecte precum Sky Tower, Nusco Tower, Lake View sau Euro Tower, AFI Business Park, clădirea The Hospice şi mai multe clinici private.


Octavian Moroianu face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiată în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-de-28-de-ani-care-vinde-mochete-de-2-6-milioane-de-euro-pe-an-13084093
13084093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.