Şi-a început cariera ca profesor, iar azi este responsabil de securitatea bancară a uneia dintre cele mai mari bănci din România

Postat la 18 decembrie 2016 611 afişări

Şi-a început cariera ca profesor, iar azi este responsabil de securitatea bancară a uneia dintre cele mai mari bănci din România

34 DE ANI   /   DIRECTOR DIRECŢIA SECURITATE BANCARĂ   /   CEC BANK

Costin Paul şi-a început cariera ca profesor de IT la o societate care organiza cursuri extracurriculare în şcoli şi licee, pentru că la momentul respectiv programa şcolară nu cuprindea respectiva materie. Aşa că şi-a conceput singur materialele de curs, din cărţile de specialitate pe care le-a găsit, încercând să îmbine noţiuni tehnice cu aplicaţii practice cât mai captivante. Şi spune că a încercat un sentiment de împlinire atunci când, în urmă cu câţiva ani, o fostă elevă l-a căutat pentru a-i mulţumi şi a-i spune cu mândrie că pleacă în Elveţia să lucreze pentru Google. A trecut la o nouă companie şi la proiectarea şi execuţia de automatizări complexe, integrate cu sisteme de securitate pentru clădiri inteligente.

În 2008 a ales CEC Bank,  o instituţie despre care spune că l-a fascinat din copilărie; CEC era primul cuvânt la care reuşise să pronunţe corect grupul de litere „ce“. „În martie 2008 mă angajam ca ofiţer bancar, începând cu iunie 2009 am ocupat funcţia de şef Serviciu Siguranţă şi Societate, pentru ca apoi, în 2012, după ce în această perioadă am acumulat experienţă şi am învăţat enorm de la superiorul ierarhic direct, pe care l-am văzut permanent ca pe un mentor, să fiu promovat pe poziţia de director al Direcţiei de Securitate Bancară.“ Spune că nu poate da amănunte prea multe despre activitatea sa, dar apreciază faptul că banca la care lucrează este în top 3 bănci din România din punctul de vedere al securităţii, aspect cu atât mai important cu cât este instituţia cu cea mai mare reţea naţională.

Este căsătorit, are „o minune de băiat de 1 an şi 2 luni“ şi îi place muzica rock ascultată pe drumul spre o relaxantă partidă de pescuit sportiv într-o locaţie în care simte răsuflarea naturii. „Ştiu că numai prin schimbarea în mod constant a perspectivei în vederea adaptării la toate provocările pe care le poate prezenta mediul de lucru, prin dezvoltarea unei viziuni spre viitor şi prin construirea unor relaţii bazate pe încredere şi respect cu echipa şi cu alti profesionişti de elită, cineva poate declara că pune în mod concret umărul la creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a companiei din care el însuşi face parte“, spune Costin Paul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.