Şi-a făcut magazin în cel mai căutat loc din România. Face 1,5 mil. euro pentru că un milion de oameni îi trec zilnic prin faţă

Autor: Ioana Matei Postat la 01 mai 2014 23409 afişări

Şi-a făcut magazin în cel mai căutat loc din România. Face 1,5 mil. euro pentru că un milion de oameni îi trec zilnic prin faţă

Carmen Adamescu, soţia omului de afaceri Dan Adamescu, coordonează afacerea cu centre comerciale a familiei, respectiv proiectele Unirea Shopping Center din Bucureşti şi Braşov, cu venituri anuale de peste 20 mil. euro.

Compania administrată de Carmen Adamescu a înregistrat venituri de 20 de milioane de euro în 2012 şi a raportat un profit de 1,5 milioane de euro, cu 130d e angajaţi. "Perla coroanei" este centrul comercial din Bucureşti, care reuşeşte datorită poziţiei în centrul oraşului să atragă câteva zeci de mii de vizitatori pe zi. În plus, în ultimii ani a fost început un puternic proces de schimbare a chiriaşilor din cadrul proiectului, fiind aduse la parterul centrului comercial branduri din portofoliul Inditex (Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka) sau H&M. Tot la parter se află şi restaurantele McDonald's şi KFC.

Carmen Adamescu, care a absolvit Facultatea de Construcţii Civile şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, deţine împreună cu soţul său mai multe afaceri pe piaţa locală.

Printre acestea se numără Astra Asigurări, Hotelul Rex din Mamaia, o participaţie minoritară în cadrul companiei Intercontinental, care deţine hotelul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, compania de construcţii Baumeister şi ziarul România Liberă. Familia Adamescu a preluat în 2009 şi un pachet semnificativ de acţiuni la retailerul IT&C Flamingo pentru circa 2,5 mil. euro, încercând să îl restructureze. Compania a intrat în insolvenţă în decembrie 2009, iar în 2010 lanţul de magazine Flanco, pe care aceasta îl controla, a fost preluat de grupul Asesoft în cadrul programului de reorganizare.

Carmen Adamescu este CEO şi preşedinte al Unirea Shopping Center.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carmen adamescu,
lideri,
unirea,
magazin
/lideri/si-a-facut-magazin-in-cel-mai-cautat-loc-din-romania-face-1-5-mil-euro-pentru-ca-un-milion-de-oameni-ii-trec-zilnic-prin-fata-12562527
12562527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.