La 34 de ani, Cosmin Vasile are deja 12 ani de experienţă la Zamfirescu Racoţi & Partners

Autor: Ioana Matei Postat la 07 februarie 2014 1505 afişări

La sfârşitul anului s-au împlinit 12 ani de când Cosmin Vasile lucrează în cadrul societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), unde a început să profeseze imediat ce a absolvit examenul de intrare în profesia de avocat.

La 34 de ani, Cosmin Vasile are deja 12 ani de experienţă la Zamfirescu Racoţi & Partners

La acel moment eu ştiam un singur lucru despre avocatură şi intenţiile mele: că vreau să fac litigii şi nimic altceva.„ Când Călin Zamfirescu i-a propus să lucreze „în firma lui şi cu el, răspunsul nu putea fi decât afirmativ".

Privind spre propriul parcurs profesional, spune acum că iubeşte ceea ce face şi, „poate paradoxal, sunt mai motivat şi mai determinat decât eram în urmă cu zece ani să merg pe drumul ales şi să ating ţintele următoare".

Despre rezultatele departamentului pe care îl conduce povesteşte pe larg: peste 1.000 de clienţi activi, peste 5.000 litigii derulate pe parcursul anului 2012 în faţa instanţelor naţionale, mandate de executări silite şi insolvenţe pentru creanţe a căror valoare depăşeşte un miliard de euro, 20 de arbitraje, dintre care 10 internaţionale. „Aceste cifre sunt rezultatul unui volum incomensurabil de muncă, ştiinţă de carte, pasiune şi dedicare ale unei echipe de 29 de avocaţi - cât număra la 1 ianuarie 2013 echipa de litigii, arbitraj şi insolvenţă a ZRP."

În ultimii ani a primit, evaluează el, un telefon pe an de la diverse firme de head-hunting. „Episoadele au şi o tentă amuzantă, pentru că în majoritatea cazurilor discuţia nu avea ca obiect prezentarea unui job care mă putea interesa sau nu, ci explicaţiile mele de ce jobul căutat nu are nimic în comun cu experienţa şi profilul meu." Una peste alta, aceste experienţe şi altele i-au creat convingerea că această cale nu este neapărat cea mai indicată pentru a recruta avocaţi.

Peste zece ani, spune el, se vede în acelaşi loc, făcând acelaşi lucru. „Şi de aici încolo, încep nuanţe, vise şi speranţe: sper ca piaţa avocaturii să se dezvolte şi să arate cu totul altfel, sper ca arbitrajul să evolueze până atunci cel puţin în acelaşi ritm înregistrat în ultimii ani, sper să pot face avocatură propriu-zisă şi nu activităţi conexe şi absolut necesare ei şi enumerarea ar putea continua..."


Cosmin Vasile

ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS

FUNCŢIE avocat asociat coordonator

VÂRSTĂ 34 de ani

ACŢIONARIAT Ioana Racoţi, Anca Danilescu, Călin-Andrei Zamfirescu, Stan Tîrnoveanu, Cosmin Vasile

CIFRĂ DE AFACERI 2012 19,6 mil. lei

CIFRĂ DE AFACERI 2011 19,1 mil. lei

ANGAJAŢI 71

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cosmin Vasile,
ZRP,
tineri manageri de top
/lideri/la-34-de-ani-cosmin-vasile-are-deja-12-ani-de-experienta-la-zamfirescu-racoti-partners-12038965
12038965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.